Gyógyító böjtkúrák

 

A GYÓGYÍTÓ BÖJT

 

„Az egészség azonos a szervezet méregtől való mentességével.

Elsősorban a beteg emésztőrendszerben keletkező és felszívódó mérgek teszik tönkre az egészséget, betegítik meg az embert, tesznek idő előtt öreggé és csúnyává!”

                                                                              (F.X.MAYR)

 

A böjt korunk egyik legcsodálatosabb újrafelfedezése: a szervezet méregtelenítése minden eddig ismert módszernél hatásosabb.

Vallási hagyományai Jézusig vezethetők vissza, de János evangéliumában is olvashatunk a böjtölésre történő utalásokat.

A felvilágosult népeknél évtizedek óta rendszeresen használt, hatékony gyógyító-megelőző eljárás.

Célja a sejtjeinket körülölelő sejtközötti állomány (extracelluláris tér) működőképességének javítása.                              

A sejt számára az életfeltételeket, azaz a tápanyagok odaszállítását, az anyagcsere folyamatok során keletkezett salakanyagok eltávolítását, valamint bizonyos szintű szabályozást azonban a sejtek közötti teret kitöltő kötőszövetben elhelyezkedő vérerek, nyirokerek és idegek biztosítják!  Ha a kötőszövetnek ez a sejteket „kiszolgáló” képessége romlik, csökken a sejtek teljesítménye, következésképpen hamar elöregednek, elpusztulnak, tehát megnő a betegségre, daganatra, idő előtti öregedésre való hajlamunk!

Az alternatív medicina gondolkodásában előtérbe kerül a kötőszöveti funkció épsége – mivel a fentiekből jól érthetően a sejtek állapota, működőképessége ennek függvénye. Ezt a felfogást erősíti a következő tény is: szervezetünkben minden másodpercben 1o milliónyi sejt hal el és keletkezik helyette új!  Példaképpen a sejtcsere az emésztő rendszerben a leggyorsabb: a gyomor- és bélnyálkahártya sejtjei 6-7 óra alatt újulnak meg, míg a legszilárdabb csontszövet sejtállománya is 1 hónap alatt kicserélődik. A természet bölcsessége folytán tehát ha ezek az új sejtek új miliőbe, tápanyagban bővebb, salakanyagtól mentes és persze energiában és információban gazdagabb környezetbe kerülnek, ennek logikus következménye, hogy sokkal egészségesebben, akár megfiatalodva is szuperálhatnak.  

                                                                    

Tulajdonképpen ez a lehetőség nem más, mint az öngyógyulás képessége!                                                                        

Nekünk, orvosoknak ezt kéne minden tudásunkkal megsegíteni. Az alternatív gyógymódok – közöttük leghatásosabban a böjtkúrák – így képesek csaknem minden betegségben javulást, akár gyógyulást is elérni!                               

Természetesen a kötőszövet tisztántartása a megelőzés egyik leghasznosabb eszköze is. Ezt pedig minden egészségre vágyó egyénnek tudnia kell, hiszen saját egészségünkért a legtöbbet mi magunk tehetjük! Különösen a 35 éves életkort elérve (ettől kezdve a sejtcsere egyensúlya lassan negatívvá válik, illetve a salakanyag felhalmozódása nő) kellene sokkal nagyobb gondot fordítani a tisztító eljárásokra.      

A rendszeres méregtelenítés és böjtölés az öngyógyulásunkat teszi lehetővé, testi, lelki és szellemi képességeinket állítja helyre viszonylag egyszerűen és kevés áldozattal.

 

A böjtkúra javallatai:

  • Anyagcsere betegségek: cukorbetegség, magas vérzsír (koleszterin, triglicerid, LDL) -értékek, köszvény

  • Szív- és érrendszeri betegségek: magas vérnyomás, szívműködési zavarok, vénás és artériás keringési elégtelenség, lábszárfekély

  • Emésztőrendszer betegségei: gyomor- és bélbetegségek, májelváltozások, epe- és hasnyálmirigy működési zavarok, krónikus bélgyulladások (kolitis ulcerosa, Krohn betegség)

  • Légúti elváltozások: asztma, krónikus melléküreg gyulladások

  • Mozgásszervi bántalmak: reuma, degeneratív ízületi betegségek

  • Bőrbetegségek: ekcéma, pszoriázis, pattanások, gombák

  • Nőgyógyászatban: krónikus petefészek gyulladás, szövettanilag tisztázott vérzészavarok, korai változókori panaszok, csontritkulás megelőzése, terhességre való felkészítés (különösen sikertelen terhességek után) meddőség kezelése

  • Allergiák, idült fejfájások esetén

  • Daganatok megelőzése és utókezelése (más módszerekkel kombinálva)

  • Egészséges testsúlycsökkentés

A különböző betegségek és alkati eltérések más és más típusú, időtartamú kúrákat igényelnek (Buchinger-Lützner, Mayr, Breuss, Schrot stb.) Tekintve, hogy a méregtelenítő kúra egy olyan gyógymód, ami nem azonos semmilyen ma divatos fogyókúrás hóborttal és amelyet több évtizedes kutatások, tekintélyes szakorvosok ismeretei alapján állítottak össze, tehát tudománya van, ezért kizárólag orvosi vizsgálatok és felügyelet mellett végezhető. Kivitelezéséhez az Ön részéről elsősorban elhatározás és elszánt kitartás szükséges, a szakszerű segítséget és a több éves tapasztalatot a BIO-SZERVIZ-ben kaphatja meg.

A kúra végezhető munka mellett is, de legideálisabb, ha előre tervezett módon, szabadsága idején böjtöl, vagy kezdi azt el. Célszerű és igen hasznos összekötni egy 5 napon át végzett  kolon hidro-terápiás kezeléssel és ha nincs ellenjavallata egy alapos májméregtelenítéssel!

A gyógyító böjtkúra módszerével a BIO-SZERVIZ orvosi rendelőben ismerkedhet meg részletesebben.

 

Bio Szervíz XXI. Biofizikai Orvosi Rendelő - Jászberény, Kórház utca 52.,   E-mail: bioszerviz@bioszerviz.hu

Dr. Ördögné Vecsei Katalin szakasszisztens, természetgyógyász, addiktológus Tel.: o6-3o/998-1545

Dr. Ördög János szülész-nőgyógyász, orvos-természetgyógyász Tel.: o6-3o/962-1612